In reproducerea umana barbatul care procreaza poate avea doua calitati de tata biologic si de tata genetic. Unii barbati atunci cand fac copii, nu resusesc sa le intruneasca concomitent pe ambele asa cum ar fi firesc si atunci raman doar tati biologici, daca nu cumva si aceasta postura e compromisa de femeia-partenera, sotie, care a avut sau mai are relatii sexuale cu alti barbati. Un aceasta ultima si nefasta situatie copilul poate rezulta din sperma altui barbat decat cel care pretinde ca ar fi tata autentic.
Tatal genetic este deopotriva si dezvirginator si procreator. In schimb tatal biologic este doar procreator deoarece nu el a dezvirginat femeia devenita mama. Cu alte cuvinte amprenta genetica lasata de un alt barbat la dezvirginarea unei femei se pastreaza nealterata si duce la pierderea plenitudinii reproducerii si a paternitatii autentice. Cu alte cuvinte un tata biologic nu este un tata complet daca nu el este cel care a si dezvirginat-o pe femeia fecundata.
Aceste aspecte sunt deosebit de importante pentru copii deoarece de ele depinde patrimoniul lor genetic sanatos sau alterat de pe urma relatiilor sexuale cu parteneri diferiti avute de mame inaintea casatoriei si inainte de a le da nastere.
O societate sanatoasa e o societate cu copii nascuti din tati genetici, autentici si nu din a pseudo-tati, adica tati pe jumatate sau pe sfert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu