Ia uitatiti-va ce hal de judecatoare are Inalta Curte de Justitie si Casatie
Nevasta de mare profesor universitar si judecator CEDO,
Victoria Gabriela Bîrsan
Va plac judecatoresele? Sau va place mai mult de sefa absoluta a justititiei romanesti Livia Stanciu, despre care Bercea Mondialu' zice ca a onorat-o cum se cuvine
Judecatoarele inculpate Bîrsan Gabriela Victoria si Puşoiu Iuliana trimise in judecata
Dosarul judecatoarei Barsan de la ICCJ: DNA - prezentarea materialelor de urmarire penala.
Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, în perioada mai 2010 - mai 2011, învinuitele Bîrsan Gabriela Victoria, pe atunci sefa Sectiei Contencios la Inalta Curte de Casatie si Justitie, şi Puşoiu Iuliana, judecatoare la aceeasi sectie, au primit, în mod repetat, de la învinuiţii Claudia Gherbovan Silinescu ( avocata) şi Gabriel Chiriac ( om de afaceti), diferite foloase reprezentând bijuterii, contravaloarea unor bilete de avion şi plata cazării pentru diferite deplasări în străinătate, suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant, asigurarea folosinţei gratuite a unui apartament situat în Paris-Franţa. Foloasele respective au fost primite în schimbul facilitării soluţionării favorabile a unor dosare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia de contencios administrativ şi fiscal, sustine DNA. Ele au fost acuzate de trafic de influenta.
Dupa obtinerea unor mandat de la CSM si Inalta Curte, procurorii au facut perchezitii la toti suspectii, inclusiv la domiciliul judecatorei Gabriela Barsan. Ulterior, judecatoarea Barsan a facut uz de dreptul ei la imunitate deoarece sotul ei este judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Un judecator CEDO nu poate fi perchezitionat, retinut, arestat fara avizul special al CEDO , aviz obtinut in acest caz prin ridicarea imunitatii lui Corneliu Barsan. În urma constituirii dosarului impotriva sotiei sale, judecătorul Corneliu Bîrsan nu a mai intrat să judece cauze privind România.
In decizia CEDO se mai preciza ca ridicarea imunităţii nu se aplică retroactiv, astfel că percheziţia efectuată de procurorii DNA la domiciliul judecătoarei este nulă, motiv pentru care procurorii n-au mai putut folosi probele gasite la domiciliul sotilor Barsan. Aplicarea regulilor imunitatii diplomatice au impus anularea actele de urmărire penală în cazul judecătoarei Gabriela Bîrsan si refacerea lor, procurorii folosind alte mijloace de probă în acest caz.
În dosar, in afara de judecatoarele Gabriela Barsan si Iuliana Pusoiu, mai erau vizaţi sub aspectul savarsirii infractiunilor de favorizarea infractorilor si divulgare de informatii secrete judecătoarea Corina Corbu, de la Secţia de contencios a ICCJ (o apropiată a familiei Bîrsan), şi judecătorul Tony Pandrea, fostul şef al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturi, acum pensionar.(RL)
Judecătoarea Iuliana Puşoiu cercetată pentru şpagă vrea pensie specială de magistrat
Gabriela Bîrsan, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), fost preşedinte al secţiei de contencios administrativ şi fiscal, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, trafic de influenţă şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
În acelaşi dosar s-a dispus trimiterea în judecată şi a Corinei Corbu, magistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia de contencios administrativ şi fiscal, acuzată de complicitate la infracţiunea de favorizare a făptuitorului, şi Florian Ionescu, angajat ca şofer tot la instanţa supremă, care ar fi făcut mărturii mincinoase.
De asemenea, vor fi prezentaţi în faţa instanţei şi avocaţii Claudia şi Radu Gherbovan Silinescu, foştii judecători Iuliana Puşoiu şi Anton Pandrea, care au lucrat tot la ICCJ, şi omul de afaceri Gabriel Chiriac.
Potrivit rechizitoriulu DNA, se poate contura un "tablou infracţional complex", la care au participat, pe de o parte, persoane învestite cu demnităţi publice şi, pe de altă parte, patroni de firme cu interese judiciare ori avocaţi ai acestora. Primele s-au folosit de prerogativele funcţionale şi de statut, în scopul rezolvării unor probleme personale, precum petreceri gratuite pentru aniversările proprii la restaurante exclusiviste din Paris, Bucureşti, vacanţe şi călătorii cu avionul gratuite, anulare de bilete de avion şi obţinerea altor bilete conform dorinţelor, cazare în apartament dintr-un cartier exclusivist al Parisului, obiecte vestimentare de lux.
http://www.realitatea.net/judecatoarea-barsan-de-la-iccj-trimisa-in-judecata-pentru-ca-a-luat-mita-excursii-pantofi-si-posete_1489663.html#ixzz38V4oe6hm
Desigur nu trebuie uitata cea care a instaurat feminismul judiciar, mama feministelor juriste
Luati de la astea,.... dreptate:)))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu